Ta elefanten i örat

Är det verkligen högre lön och bonusar som gör att människor presterar på jobbet? Det tänkte vi prata om i vår tillsammans med dig.

Vi har ställt frågan till lönesättande chefer, HR och förmånsexperter. Vi har sökt svar i senaste forskningen om lön och i motivationsforskningen. Vi har försökt besvara frågan i rollerna som löneexperter och ledarskapsutbildare. Alla svar hittills tyder på att helt andra saker än pengar som gör att människor bidrar på jobbet. 

 

Så varför lägger vi så mycket tid, energi och pengar på smarta bonussystem och lönemodeller om annat än pengarna gör att vi presterar? Det påminner om elefanten i rummet, vi har inget riktigt svar och låter därför bli att ställa frågan. 

 

Vill du hjälpa Belöningsverkstan att ställa frågorna som inte får ställas? Vi tar elefanten i örat under våren i undersökande frukostsamtal med inbjudna gäster - experter, forskare och praktiker. Syftet är att bredda samtalet om lön till att handla om hur verksamheter skapar förutsättningar för prestation i vardagen. 

 

Det första samtalet har fokus på om prestationsbaserad belöning - så kallad individuell lön - har en positiv påverkan på prestationen. Vad säger forskningen? Vad säger erfarenheten?  

 

Datum och plats: kommer inom kort​

Kontakta oss

BV_BREV.png