Ta elefanten i örat

Är det verkligen högre lön och bonusar som gör att människor presterar på jobbet? Det tänkte vi prata om i vår tillsammans med dig.

Vi har ställt frågan till lönesättande chefer, HR och förmånsexperter. Vi har sökt svar i senaste forskningen om lön och motivation. Vi har försökt besvara frågan i rollerna som löneexperter och ledarskapsutbildare. Alla svar hittills tyder på att helt andra saker än pengar som gör att människor bidrar på jobbet. 

 

Så varför lägger vi så mycket tid, energi och pengar på smarta bonussystem och lönemodeller om annat än pengarna gör att vi presterar? Det påminner om elefanten i rummet, vi har inget riktigt svar och låter därför bli att ställa frågan. 

 

Vill du hjälpa Belöningsverkstan att ställa frågorna som inte får ställas? Vi tar elefanten i örat under våren tillsammans med inbjudna gäster - experter, forskare och praktiker. Syftet är att bredda samtalet om lön till att handla om hur verksamheter skapar förutsättningar för prestation i vardagen. 

Torsdag 20 februari 08:00-09:00, The Park Södra

Priset för motivation sätts i andra valutor än pengar!

Traditionella belöningssystem byggs utifrån synsättet att högre lön ökar prestationen. Samtidigt sätts antagandet att motivation kan köpas för pengar på allt hårdare prov.

 

Verksamheter som är i framkant använder belöningssystem som ger dem tillgång till medarbetarnas kreativitet, mod och uthållighet. Belöningssystem som inte bara fokuserar på pengar utan lika mycket på vilka arbetssätt och beteenden som frigör motivation. 

 

Är du nyfiken på att: 

  • Förstå vilka belöningar som skapar en högpresterande kultur? 

  • Skapa en magisk mix av psykologiska, sociala och monetära belöningar i er verksamhet? 

En föreläsning där AnnCharlotte Bretan och Johan Thesslin utmanar synen på belöningar.

Seminariet genomfördes 20 februari med en alert och närvarande grupp. Tack alla ni som deltog!